Default size depositphotos 47694309 original

Framtidens vård inte längre i framtiden

Idag ser man tydliga framsteg inom den digitala vården med mobiltelefoner, läsplattor, sensorer, robotar och andra tekniska lösningar. Detta har lett till en omfördelning av resurser hos de inom vårdprofessionen och ett nytt sätt för patienterna och dess anhöriga att komma i kontakt och få hjälp.

Redan nu kan man se hur vården allt mer flyttar ut från sjukhus till att bland annat bli appar i våra mobiltelefoner. Denna nya form av tillgänglighet har gjort att beroendet av fysiska möten har minskat. Det har även gjort att man idag kan jobba mer förebyggande och kontinuerlig.
Läs hela artikeln här

De nya resurserna behöver planeras in i dagens vård och utnyttjas på bästa sätt. I en tidigare artikel hos Sveriges Radio pratar de om just detta hos ”Framtidens vårdavdelning” på Östra sjukhuset i Göteborg. De diskuterar hur man på de mest smarta, effektiva och innovativa sätt kan använda vårdens resurser.
Lyssna på programmet här

Ringla har under det senaste året samlat några av de digitala lösningar som redan finns idag. Allt från terapi över videolänk till en fjärrstyrd robotarm.
Vill du veta mer? Klicka här!